Vrijdag 5 Maart 2021 - 21:30   I   door Redactie

Ruud Vormer maakt Standard-speler af: “Shut up, jij bent 16 jaar man!”

Ruud Vormer maakt Standard-speler af: “Shut up, jij bent 16 jaar man!”

Dat de poppetjes donderdagavond op Sclessin aan het dansen gingen na het afgekeurde doelpunt van David Okereke, weet iedereen ondertussen al. Maar wat werd er precies allemaal gezegd tijdens het tumult?

Sporza maakte een reconstructie en luisterde aandachtig naar wat spelers, trainers en andere betrokkenen precies zeiden tijdens de uiterst bizarre fase na het doelpunt van Club Brugge. Eerst en vooral is er Simon Mignolet - hij beroerde de bal wel degelijk met de hand - die zijn onschuld uitschreeuwt: “Ik raak de bal niet. Ik zweer het”, aldus de keeper tegen ref Nathan Verboomen.

“Hoe kan je nu hands geven, scheids?”, pikt Ruud Vormer in. Plots keurt Verboomen het doelpunt toch goed en ontstaat er nog wat meer tumult. De spelers van Standard zijn kwaad en er ontstaan schermutselingen op en naast het veld. Nicolas Raskin krijgt het onder meer aan de stok met Vormer. De Nederlander snauwt richting Raskin: “Shut up Raskin, you are  16 years man!”

"De beelden zijn duidelijk. Geen hands"

Ondertussen probeert Mbaye Leye de situatie langs de zijlijn onder controle te krijgen en tracht hij zijn spelers en technische staf tot kalmte aan te manen. Philippe Clement komt ondertussen zeggen “De beelden zijn duidelijk. Geen hands. Geen hands”, aldus de Club Brugge-trainer. “Het is duidelijk hands”, reageert Standard-assistent Patrick Asselman dan weer.

Ook Noa Lang bemoeit zich nog met de zaken. “Ga kijken dan”, zegt de Nederlander tegen scheids Nathan Verboomen. In de catacomben van het stadion hangt een TV-scherm, maar Verboomen lijkt aan te geven dat hij volgens de regels niet naar de herhaling mag gaan kijken. Op dat moment staat de ref zijn beslissing ook al vast. Hij laat de 1-1 niet doorgaan.

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge  I  voetbal