Zaterdag 6 Maart 2021 - 12:30   I   door Redactie

Moeten Vormer en Mignolet zware schorsing vrezen na Standard-Club Brugge?

Moeten Vormer en Mignolet zware schorsing vrezen na Standard-Club Brugge?

Het laatste woord over de knotsgekke bekermatch tussen Standard en Club Brugge is zeker en vast nog niet gezegd. Zo is het goed mogelijk dat er in de komende dagen nog enkele spelers op het matje worden geroepen.

In het tumult na het doelpunt van Club Brugge - u weet wel die goal die werd afgekeurd, goedgekeurd en uiteindelijk weer werd afgekeurd - gebeurde er werkelijks van alles op en rond het veld. En dan vooral zaken die niet passen bij een kraker tussen twee topclubs.

Er ontstonden tal van opstootjes en scheidsrechter Nathan Verboomen werd serieus belaagd door beide ploegen. Het waren vooral spelers van Club Brugge die de druk opvoerden. Zo ging doelman Simon Mignolet op de knieën en schreeuwde hij zijn onschuld uit: "Ik raak de bal niet. Ik zweer het", aldus Mignolet.

(Lees verder onder de afbeelding

Not done

Ruud Vormer dreigde dan weer het veld te verlaten als het doelpunt niet werd goedgekeurd. De Club-kapitein gaf ref Nathan Verboomen ook een cynische tik in de zij, toen bleek dat het 1-0 bleef voor Standard.  Zaken die allemaal niet door de beugel kunnen, zo oordeelt men bij het Referee Department.

Het is not done om een scheids op die manier te beïnvloeden. Net nu de VAR niet aanwezig was, had Verboomen ook wel wat meer steun en respect mogen krijgen van de spelers. Bij Het Laatste Nieuws sluit men niet uit dat Standard-Club Brugge nog een staartje krijgt.

Vier speeldagen schorsing?

Zo dreigt zelfs nog een zware schorsing voor spelers als Mignolet en Vormer. "Was dit een scène in een UEFA-match, dan konden Mignolet en co. het wel schudden", benadrukt HLN. Bij de UEFA lachen ze immers niet met dit soort zaken. De Europese Voetbalbond voert een zerotolerancepolitiek wat dat betreft.

Artikel 15.f van het UEFA-reglement voorziet zelfs 'vier speeldagen schorsing of een bepaalde periode schorsing als een speler met duidelijke intentie een match official aanzet tot een verkeerde beslissing. Afwachten wat men in België met deze zaak gaat doen.

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge  I  voetbal