Zondag 7 Maart 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Steven Van Gucht doet oproep: “Dit mogen we nu echt niet gaan doen”

Steven Van Gucht doet oproep: “Dit mogen we nu echt niet gaan doen”

Vanaf maandag worden er enkele coronamaatregelen versoepeld. Dat heeft het Overlegcomité vrijdag beslist. We zullen dan met 10 mensen buiten mogen afspreken. Nu mag dat maar met 4. Experten benadrukken wel dat we ook buiten afstand moeten blijven houden.

“Het is direct een grote sprong, hè”, vindt Steven Van Gucht. “Van 4 naar 10 doet een beetje de illusie ontstaan van een bubbel van 10. We hebben vroeger, in de periode van september, al eens een bubbel van 15 gehad en dat is niet goed afgelopen, dat weten we. We mogen daar dus echt niet de verwarring gaan maken.” 

“Dit is géén bubbel van 10", benadrukt de viroloog in 'Het Journaal'. "Dit zijn 10 mensen met wie je veilig kan afspreken, mét afstand. We moeten de komende weken toch wel een beetje de discipline erin houden, dat is echt cruciaal.” 

Draagvlak

“Die verandering van vier naar tien heeft vooral te maken met het draagvlak, de motivatie van de mensen, want op zicht is de context niet gunstiger", laat Van Gucht nog weten. "Het aantal op zich verontrust mij niet, maar wat men precies gaat doen en of men zich wel aan de regels gaat houden."

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  coronavirus