Zaterdag 6 Maart 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Donald Muylle stoort zich mateloos aan zijn eigen reclamespot: “Daarom kijk ik er niet graag naar”

Donald Muylle stoort zich mateloos aan zijn eigen reclamespot: “Daarom kijk ik er niet graag naar”

Donald Muylle kennen we allemaal als zaakvoerder van de Belgische keukenfabrikant Dovy Keukens. Hij werd op slag wereldberoemd in België door de reclamefilmpjes van Dovy Keukens, waarin hij zelf opdraaft.

Het idee voor het reclamespotje kwam naar verluidt bij hem op toen hij in bed lag. ”Ik was lastig omdat de keukenmarkt alsmaar minder Belgisch en minder kwalitatief werd”, zegt Muylle in Het Laatste Nieuws. “Maar voor de klanten leek het wel allemaal hetzelfde. Hoe kan ik tonen dat wij anders zijn, dat wij onze keukens wél nog hier maken, met goeie materialen? 'Ik ga het zelf doen', dacht ik.” 

“'s Anderendaags vroeg ik aan mijn zoon of hij nog ergens een camera had liggen, en hebben we dat eerste spotje opgenomen”, vervolgt Muylle. “Dat was precies niet slecht, dus hebben we een professioneel team gevraagd om het te komen filmen voor televisie en zo is het vertrokken. En nu zit ik ermee”, lacht hij.

Niet stoppen

Toch is hij zelf niet de grootste fan van zijn eigen reclame. ”Wel, ik kijk er toch niet graag naar”, geeft Muylle toe. “Altijd zie ik iets dat me niet aanstaat. Een woord dat ik niet goed uitspreek, een houding die ik aanneem, het hemd dat ik gekozen heb. Maar mijn zoons, die nu de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen hebben, willen niet dat ik ermee stop”, besluit hij.

TAGS  I  Donald Muylle  I  Dovy Keukens  I  shownieuws