Zondag 7 Maart 2021 - 07:30   I   door Redactie

Duizelingwekkend contract De Bruyne onthuld: 'Dit verdient hij bij Man City'

Duizelingwekkend contract De Bruyne onthuld: 'Dit verdient hij bij Man City'

Kevin De Bruyne groeide in de voorbije jaren uit tot één van de beste spelers ter wereld. De Rode Duivel is de grote man bij Manchester City en daar moet ook op financieel vlak natuurlijk iets tegenover staan.

Give Me Sport onderzocht de lonen van de Manchester City-spelers en daaruit blijkt dat De Bruyne de ongeëvenaarde grootverdiener is bij de Engelse topclub. Onze landgenoot verdient liefst 350.000 pond per week, omgerekend zo'n 406.000 euro. Niemand bij Manchester City doet beter.

De 26-jarige Raheem Sterling strijkt wekelijks 300.000 pond, ofwel net geen 350.000 euro, op. Sergio Agüero vervolledigt het podium. De 32-jarige Argentijn moet zien rond te komen met 230.000 pond, omgerekend zo'n 267.000 euro.

Het is één van de redenen waarom de bazen van Manchester City het aflopende contract van Agüero niet willen verlengen. De spits is over zijn top heen en speelt niet zo vaak meer, maar wil niet inleveren. Daarom gaan Man City en Agüero in de zomer ook uiteen.

Opslag?

Een vertrek van Agüero kan zelfs nog goed uitdraaien voor De Bruyne. De Belg is al wéken aan het onderhandelen met zijn werkgever over een nieuw contract, maar de gesprekken zitten vast. Door het vertrek van Agüero komt er geld vrij en zou KDB straks nog wat meer kunnen verdienen.

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  voetbal