Zondag 7 Maart 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Frank Vandenbroucke haalt zich de woede op de hals: “Hij denkt zeker dat wij onnozelaars zijn?”

Frank Vandenbroucke haalt zich de woede op de hals: “Hij denkt zeker dat wij onnozelaars zijn?”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke was zaterdagmiddag te gast in ‘VTM NIEUWS’. Hier vertelde hij dat het oké is om bij mensen via de woning de tuin in te gaan. Zijn televisieoptreden en vooral deze uitspraak breken hem echter zuur op.

“Hoe betuttelend doet die nu?”, klinkt het op de sociale media. “Hij denkt precies dat hij God de Vader is en dat hij kan beslissen wat wij in ons eigen huis doen!” Iemand reageert: “Hij wil zeker plots goede punten scoren. De buitenlucht is nooit gevaarlijk geweest als je u aan de regels houdt en met de nodige afstanden. En nu komt hij de reddende engel spelen.”

“Gaat hij eigenlijk ook een eindejaarsshow doen?”, vraagt iemand zich hardop af. “Hij moet gewoon vertellen wat hij allemaal uitgespookt heeft tijdens het jaar en heel de zaal gaat gegarandeerd plat”, klinkt het ludiek. En ook: “Het zou er aan moeten mankeren. We kunnen ons bezoek toch moeilijk over het dak zwieren. Daaraan kan je zien dat hij van een tijdperk is waarin ze dachten dat het werkvolk simpel en ongeletterd was.” 

Onnozelaars

Het is duidelijk dat Vandenbroucke maar op weinig begrip kan rekenen bij een deel van de bevolking. “Maar buiten op de dijk op een terras gaan zitten met vier uit dezelfde bubbel is levensgevaarlijk”, reageert een kijker van ‘VTM NIEUWS’ op de uitspraak. ”Zotter kan het nu toch niet? Denkt Frank Vandenbroucke dat wij onnozelaars zijn of zo?” 

”Daar houden onze politici zich dan met bezig, wat een groot intellect hebben zij, zeg! Elke dag wordt het belachelijker.” We lezen ook: ”Te onnozel voor woorden, of dacht deze topmanager dat we met een helikopter boven het dak zouden vliegen om de tuin te bereiken? En we stonden erbij en keken ernaar.”

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  coronavirus