Zondag 7 Maart 2021 - 18:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Er moet Tourist LeMC absoluut van het hart over zijn collega’s in ‘Liefde Voor Muziek’: “Dat kan je op tv toch moeilijk zeggen"

Er moet Tourist LeMC absoluut van het hart over zijn collega’s in ‘Liefde Voor Muziek’: “Dat kan je op tv toch moeilijk zeggen

VTM trok al enkele jaren aan de mouw van Tourist LeMC om mee te doen aan ‘Liefde Voor Muziek’. Dit seizoen ging hij eindelijk overstag, en ook al stond hij er aanvankelijk wat sceptisch tegenover, hij is toch blij dat hij heeft toegezegd. Ook in ‘The Voice van Vlaanderen’ maakte hij dit jaar zijn debuut als coach.

"Ik kus mijn pollekes dat ik net in dit coronajaar heb toegezegd om jurylid te worden in 'The Voice' en om deel te nemen aan 'Liefde voor Muziek’”, zegt Tourist in Het Laatste Nieuws. “Het heeft ervoor gezorgd dat ik geen lege agenda én geen lege portemonnee heb gehad, zoals ongeveer elke andere artiest. De contracten voor die twee reeksen zijn getekend vóór de uitbraak van het coronavirus: het was dus het spreekwoordelijke geluk bij een ongeluk.”

Bij een primetime-format op VTM had Tourist zijn bedenkingen bij. “Niet zozeer bij het programma, maar ik stelde me de vraag: ga ik daar mezelf kunnen zijn?" zegt de Antwerpse troubadour." Gaat het natuurlijk en oprecht overkomen? Maar de producers hebben me kunnen overtuigen: 'Het is een muzikaal programma, Johannes, en je zit daar als artiest. Draai tijdens de Blind Auditions als je het goed vindt, en anders niet.' Die argumentatie heeft de doorslag gegeven."

Liefde Voor Muziek

Ook in ‘Liefde Voor Muziek’ zit hij meer op zijn plaats dan hij aanvankelijk dacht. ”Ik was heel zenuwachtig toen de andere artiesten hun versies van mijn nummers moesten spelen”, klinkt het. “Als je je voorneemt om altijd oprecht te zijn, moet je ook durven aan te geven dat je het wat minder vindt. Tegelijk kun je op tv toch moeilijk zeggen: 'Dat trok op niks, gast.' Gelukkig heb ik uitsluitend goeie covers gehoord, ik kon alleen maar enthousiast zijn”, lacht hij.

TAGS  I  Tourist LeMC  I  shownieuws