Maandag 8 Maart 2021 - 19:00   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Erika Vlieghe waarschuwt bevolking: "Zo gaat het grandioos misgaan"

Erika Vlieghe waarschuwt bevolking:

Infectiologe Erika Vlieghe maakt zich zorgen over de buitenbubbel van tien mensen. Ze vreest dat mensen zullen gaan BBQ'en en geen afstand meer zullen houden.

"Laat één ding duidelijk zijn: dit gaat om iets helemaal anders dan de bubbel van tien van een klein jaar geleden. Dat waren nauwe contacten. Dit zijn géén nauwe contacten", benadrukt Vlieghe in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Verder kan ik maar twee dingen benadrukken. Afstand, afstand, afstand. En buiten, buiten, buiten. Kom niet in de verleiding om met die tien ook naar binnen te gaan, want dan kunnen we over twee weken al onze plannen opbergen.”

Vlieghe maakt zich zorgen dat we al onze inspanningen in één keer gaan weggooien. "We hebben nu zo lang zo veel moeite gedaan. Met kerstmis. Met nieuwjaar. Bewezen dat we het kunnen. Dan gaan we het nu toch niet op die manier verbrodden?", zucht ze.

BBQ

Over de BBQ dan. "Ik wil trouwens opmerken dat BBQ-en eigenlijk al ‘next level’ is. Je moet daar op voorhand heel goed over nadenken hoe je dat gaat doen. Zeker niet iedereen rond de dezelfde tafel of rond hetzelfde BBQ-stel. Zeker niet lekker dicht bij elkaar eten en drinken. Begin niet met gewoon over te gaan tot de orde van de dag — “zoals het vroeger was” — want dat gaat grandioos misgaan.”

TAGS  I  Erika Vlieghe  I  coronavirus