Maandag 8 Maart 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Steven Van Gucht ontroert zijn buurvrouw Conny: “Ik moest huilen toen ik dat hoorde”

Steven Van Gucht ontroert zijn buurvrouw Conny: “Ik moest huilen toen ik dat hoorde”

Steven Van Gucht mag zich gelukkig prijzen met een buurvrouw als Conny Schoonjans (56). Dankzij haar moet de viroloog wegens tijdgebrek geen beroep doen op diepvriesmaaltijden of eten uit blik, maar krijgt hij iedere dag een verse maaltijd voorgeschoteld. Dat Conny eten voorziet voor haar buurman, vindt zij vanzelfsprekend.

“En ik doe het niet omdat hij Steven-Van-Gucht-de-viroloog is, hé”, zegt Conny in Het Laatste Nieuws. “Ik zou precies hetzelfde doen voor om het even welke buur die zeventien uur per dag in de weer is en verdrinkt in het werk. Attent zijn voor je naaste: het betekent zoveel.” 

“Toen mijn partner Luc, met wie ik een latrelatie had, in november vorig jaar aan Covid stierf, heeft Steven een half uur de tijd genomen aan de telefoon om mij een hart onder de riem te steken”, laat Conny weten. “Terwijl hij Luc zelfs nooit heeft gekend. Dat is gewoon hartverwarmend, zoiets. En al zeker in deze donkere tijden."

Baccara-rozen

En dat is niet de enige keer dat Conny aangenaam verrast werd door haar bekende buurman. ”Steven heeft hier al wel eens met een groot boeket Baccara-rozen en een orchidee gestaan om mij te bedanken”, klinkt het. “Al moet hij dat niet doen, het verwarmt mijn hart dat hij respecteert wat ik voor hem doe.” 

“Op een Waalse zender zeiden ze in het begin van de coronacrisis dat Steven had gezegd dat hij het maar kan volhouden dankzij mij, en dat deed mij wel iets”, geeft Conny nog toe. “Steven heeft mij ook al eens bedankt op Radio 2 en toen ik dat hoorde, heb ik een traan moeten wegpinken, ja.”

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  coronavirus