Maandag 8 Maart 2021 - 15:30   I   door Redactie

'Philippe Clement grijpt verrassend zwaar in na zege tegen Zulte Waregem'

'Philippe Clement grijpt verrassend zwaar in na zege tegen Zulte Waregem'

3-0 tegen Zulte Waregem is tegenwoordig doodnormaal bij Club Brugge. De lat ligt immers hoog bij blauw-zwart. Zo hoog dat er amper nog geduld is voor spelers die niet presteren.

Dat heeft de jonge Youssouph Badji aan den lijve mogen ondervinden. Ondanks een doelpunt werd de Senegalese aanvaller tegen Essevee door trainer Philippe Clement al na een halfuur naar de kant gehaald en vervangen door de al even jonge Venezolaan Daniel Perez.

"Youssouph presteerde onder de ondergrens", gaf Clement als verklaring in Het Laatste Nieuws. "De schakel voorin ontbrak tijdens dat eerste halfuur. Om af te haken, ballen bij te houden, diep te gaan... In het voetbal dat wij willen brengen, moeten álle schakels goed zijn."

"Geloof en vertrouwen"

Een keiharde beslissing, maar de blauw-zwarte coach haastte zich om nog wat te zalven. "Youssouph moet hier gewoon de juiste lessen uit trekken. Het is niet dat mijn geloof en mijn vertrouwen in hem weg is, hé." Woorden die hij desondanks omzet in een ingrijpende beslissing.

Want volgens insiders doet Clement vrijdag in Charleroi opnieuw een beroep op Bas Dost. De hamstringblessure van de Nederlander lijkt stilaan verleden tijd, weet Het Laatste Nieuws. Dost miste Standard en Zulte Waregem nadat hij in de match tegen Kiev uitviel met een verrekking. En Clement miste duidelijk Dost.

TAGS  I  Club Brugge  I  Zulte Waregem  I  Antwerp