-->

Martin Heylen onthult: Déze Rode Duivel gaf 10.000 euro om KV Oostende te redden

Martin Heylen onthult: Déze Rode Duivel gaf 10.000 euro om KV Oostende te redden
Maandag 8 Maart 2021 - 18:30   I   door Redactie

In het voetbal draait het dan toch niet allemaal om geld. Af en toe laten spelers eens hun hart spreken en bewijzen ze dat er ook nog zoiets als clubliefde bestaat. Zelfs een Rode Duivel.

Zo onthult Martin Heylen, bekende Vlaming, bekende Oostendenaar en bovenal supporter van KV Oostende, een opvallende naam die bij de inzamelingsactie in 2020 om het faillissement van zijn lievelingsclub te voorkomen, een mooi bedrag stortte. 

"Birger Verstraete doneerde ooit 10.000 euro om KV Oostende te redden", aldus Heylen bij de Sjotcast van Het Nieuwsblad. Verstraete, een éénmalige Rode Duivel (in 2018), is geboren en getogen in Oostende en speelde er in de jeugd vooraleer hij naar Club Brugge verhuisde, dat hem één jaar uitleende aan Moeskroen.

Terug

Daarna trok de middenvelder naar KV Kortrijk waar hij doorbrak. Maar zelfs een verhuis naar AA Gent, een kortstondig verblijf bij FC Köln en een transfer naar zijn huidige club Antwerp kunnen hem zijn Oostendse roots en zijn clubliefde nooit doen vergeten.

De 10.000 euro die hij stortte is daarvan het mooiste bewijs. Overigens verklaarde Verstraete in het verleden al dat hij zeker van plan is om nog voor het einde van zijn carrière terug te keren naar KV Oostende.

TAGS  I  KV Oostende  I  Club Brugge  I  KV Kortrijk  I  AA Gent  I  Antwerp  I  Sport  I  Voetbal