Luk Alloo: “Dit hakt er stevig in, ja” Buitenland
Buitenland

Luk Alloo: “Dit hakt er stevig in, ja”

Luk Alloo: “Dit hakt er stevig in, ja”

Al dertig jaar werkt Luk Alloo in de media. Hij brengt al bijna even lang diepmenselijke verhalen naar het kleine scherm. Ook in zijn nieuwe programma 'Alloo' brengt hij pure verhalen die vaak ontroeren.

“Ik praat met mensen die ondanks veel ellende positief blijven: iemand in de schulden, een vrouw die al dertig jaar met anorexia nervosa kampt en helaas ook mensen die te vroeg afscheid zullen moeten nemen van het leven”, zegt Luk in Story. “Het ontroert mij dat zij allemaal hun verhaal bij mij willen doen. Ik maak dan ook tijd om uitvoerig met hen te praten.”

Ook de ruwe bolster die Luk is, blijft niet onberoerd bij deze verhalen. “Soms word ik emotioneel, ja, maar dat wil niet zeggen dat je me op tv ziet huilen”, klinkt het. “Het is niet makkelijk, met mensen praten die nog maar een jaar of twee te leven hebben of een psychiatrisch verleden hebben. Die verhalen hakken erin.”

Realiteit

Toch zal de nieuwste 'Alloo' niet alleen maar zwaar op het gemoed drukken. “Pas op, er wordt ook gelachen, hé”, benadrukt Luk. “Ook uit een negatief verhaal kun je iets positiefs halen. Maar we moeten de realiteit en de echte verhalen niet schuwen”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws