-->

Koen Crucke op straat uitgemaakt voor 'vuile homo': “Dit moet dringend duidelijk worden”

Koen Crucke op straat uitgemaakt voor 'vuile homo': “Dit moet dringend duidelijk worden”
Vrijdag 12 Maart 2021 - 11:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De moord op David Polfliet in Beveren, blijft de gemoederen verhitten. Of het daadwerkelijk gaat om homohaat, wordt nog onderzocht, maar feit is dat homoseksuelen nog steeds te vaak het slachtoffer worden van discriminatie.

“Ik heb altijd gezegd: ‘Ze moeten mij maar nemen zoals ik ben’”, laat Koen Crucke weten in Het Laatste Nieuws. “Als ze dat niet aanvaarden, mogen ze gaan. Ze hebben misschien twee keer op straat ‘vuile homo’ geroepen naar mij. Maar ik denk toch dat er nog veel werk aan de winkel is.”

“We kunnen wel naar buiten komen en opkomen voor onszelf, maar het zijn de mensen die de klik moeten maken”, merkt Koen tercht op. "Dat het duidelijk wordt dat wij ook normale mensen zijn, en dat er niks raar is aan ons.”

Vuil janet

Ook televisiepersoonlijkheid Gilles Van Bouwel, bekend als ‘De Mol’ in de vierde reeks van het gelijknamige televisieprogramma, kreeg reeds zijn portie negativiteit te verwerken. ”Vorige week nog kreeg ik tijdens het sporten 'Loop eens als een vent' naar mijn hoofd geslingerd”, zegt hij. “Ik voelde mij plotsklaps terug die onzekere 14-jarige die in een hoek van de speelplaats staat. Achteraf had ik spijt dat ik die man niet van repliek gediend heb. Zo'n opmerkingen zijn echt niet oké.” 

“Een paar jaar geleden noemde een kennis me in een zatte bui op café nog 'vuil janet’. Van iemand die je goed kent, komt zoiets des te harder aan”, merk Gilles op. “Nadat mijn vrienden het voor me opnamen, bood hij zijn excuses aan. De huidige stroom aan steunbetuigingen is wel hartverwarmend. Ik hoop dat dit een keerpunt zal worden."

TAGS  I  Koen Crucke  I  shownieuws