Bart De Wever reageert geschokt: “Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde” Politiek
Politiek

Bart De Wever reageert geschokt: “Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde”

Bart De Wever reageert geschokt: “Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde”

Bart De Wever stak in ‘Terzake’ de loftrompet af voor het gerecht en de politie na de succesvolle operatie tegen de drugsmaffia. Het versleutelingssysteem Sky ECC kon worden gekraakt en zo werden er veel huiszoekingen en arrestaties mogelijk gemaakt.

“Ongezien”, zegt De Wever daarover. “Ik hoor van mensen die hier al veertig jaar mee bezig zijn dat ze dit nooit hebben meegemaakt. Vroeger was het lang graven naar een goudklompje, nu komt er ineens een hele berg goud aan de oppervlakte.”

“Dit zal nog jaren gevolgen hebben. Dat is een onwaarschijnlijke prestatie voor gerechtelijke diensten die zo onderbemand zijn”, laat De Wever weten. “En ik hoop dat de federale regering bij ons het Stroomplan voor Antwerpen nu eindelijk eens volop mensen en middelen gaat geven.”

Kreupel slaan

“De vijand is uit elkaar geslagen”, verzekert de burgemeester van Antwerpen. “We moeten hem nu op de loop houden. We hebben zoveel mogelijkheden om de vijand kreupel te slaan voor jaren. Daar moeten we nu de middelen tegenover zetten.”

Toch moet er nog iets anders van zijn hart. “Als ik hoor dat onze minister van Justitie (Vincent Van Quickenborne, nvdr.) naar een VN-congres over veiligheid gaat en dat de drugsoorlog niet op zijn lijstje met prioriteiten staat, dan val ik van mijn stoel”, klinkt het. “Zeker omdat hij toch ook moet hebben geweten van deze operatie."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws