-->

Remco Evenepoel snoeihard voor collega na gruwelijk incident: “Ik zal hem dit nooit kunnen vergeven”

Remco Evenepoel snoeihard voor collega na gruwelijk incident: “Ik zal hem dit nooit kunnen vergeven”
Donderdag 11 Maart 2021 - 13:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

In 2020 kwam Fabio Jakobsen zwaar ten val tijdens een sprint in de Ronde van Polen. Dylan Groenewegen week van zijn lijn af en katapulteerde Jakobsen zo in en over de hekken. Hij werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd.

Remco Evenepoel, ploegmaat van Jakobsen, is nog steeds niet te spreken over het gruwelijke voorval. “Het gebeurt weleens dat een sprinter van zijn lijn afwijkt, maar Groenewegen doet het twee keer én steekt dan nog eens zijn elleboog uit", legt Remco uit in weekblad Humo. "Dat zijn drie fouten in 50 meter. En de gevolgen waren dramatisch.”

“Blijkbaar kwamen Dylan en Fabio goed overeen voor dat incident, maar ik kan me goed voorstellen dat je zoiets niet vergeet en vergeeft", aldus Remco. "Hoe die mannen in de toekomst met elkaar zullen omgaan, is een zaak die ze onder elkaar moeten uitmaken.”

Compleet negeren

“Van mij moet Fabio helemaal niet meer met Dylan spreken, het is volledig zijn recht om hem compleet te negeren en aan de kant te schuiven", vindt Remco. "Ik denk niet dat iemand van ons team Dylan nog zal aanspreken. Hij heeft iemand van de ploeg superhard gekwetst, letterlijk en figuurlijk. We kunnen hem dat nooit vergeven”, besluit hij.

TAGS  I  Remco Evenepoel  I  Fabio Jakobsen  I  Dylan Groenewegen  I  sport