Steven Van Gucht waarschuwt: “Risico bestaat dat dat bronnen van besmettingen gaan worden” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht waarschuwt: “Risico bestaat dat dat bronnen van besmettingen gaan worden”

Steven Van Gucht waarschuwt: “Risico bestaat dat dat bronnen van besmettingen gaan worden”

De vaccinatiecampagne komt in ons land misschien wat traag op gang, toch missen de vaccins hun doel niet. In de rusthuizen zien we bijvoorbeeld al heel duidelijk een effect van de vaccinatiecampagnes.

“Zo zien we het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens in de rusthuizen week na week dalen”, zegt Steven Van Gucht in Het Belang van Limburg. “De voorbije week waren nog maar 3 procent van de opgenomen Covid-patiënten in de ziekenhuizen rusthuisbewoners, een daling met 43 procent op weekbasis.”

“Ook het aantal rusthuisbewoners dat overlijdt aan Covid-19 is op een week tijd gedaald met 36 procent”, laat de opgeluchte viroloog van Sciensano weten. “Overlijdens gelinkt aan Covid-19 zien we nu vooral nog bij de 65-plussers buiten de woonzorgcentra.”

Risicoprofiel

Van Gucht hamert er echter wel op dat de basisregels gerespecteerd moeten blijven worden. “De kinderen van rusthuisbewoners zijn vaak al mensen van boven de 60 jaar met een risicoprofiel. Omdat er nog altijd besmettingen mogelijk zijn in rusthuizen, loop je dus het risico dat rusthuizen bronnen van besmettingen gaan worden, waarbij bezoekers het virus doorkrijgen van bewoners. Daar moeten we zeker voor uitkijken.”

Populair

Laatste nieuws