Vrijdag 12 Maart 2021 - 08:00   I   Foto: Instagram  I   door Redactie

Bo Van Spilbeeck doet pijnlijke vaststelling na transitie: “Het maakte me verdrietig en boos”

Bo Van Spilbeeck doet pijnlijke vaststelling na transitie: “Het maakte me verdrietig en boos”

Na de moord op David Polfliet in Beveren staat de LGBTQ-gemeenschap op haar achterste poten. Ze vindt dat ze nog steeds te vaak het slachtoffer wordt van zinloos geweld en discriminatie. Ook Bo Van Spilbeeck kan hierover meepraten.

"Na mijn transitie las ik veel haatberichten op sociale media, vaak van mensen met (extreem-)rechtse ideeën”, laat Bo weten in Het Laatste Nieuws. “Aangevuurd door radicale politici die vertelden hoe abnormaal het wel was. Het maakte mij verdrietig en boos. Gelukkig kreeg ik van politici vooral felicitaties.” 

“Al hielden sommigen zich heel stil, misschien voelden ze zich onwennig”, aldus de ‘VTM NIEUWS’-journaliste. “Daarom juich ik toe dat er na deze moord veel reactie gekomen is. Er hangt zelfs een regenboogvlag aan de Wetstraat 16. Dat maakt me warm.”

Geweld tegen holebi's

Tessa Uytterhoeven, programmamaakster en dochter van de legendarische Mark Uytterhoeven, was ook al het slachtoffer van zinloos geweld. ”Ik ben altijd op mijn hoede”, zegt Tessa. “In de beginfase van onze relatie konden mijn toenmalig lief en ik elkaars handen niet van elkaar afhouden. Zo stonden we ooit te kussen op het Muntplein in Brussel. Er stapte een man op ons af die vlakaf vroeg of we lesbiennes waren. Toen ik ja knikte, smeet hij me tegen een winkelraam.”

“Daar ben ik lang niet goed van geweest”, bekent Tessa. “Ik vind het erg dat ik het uiteindelijk ben die me aanpas. Iedereen zou zich moeten uitspreken over geweld tegen holebi's. 'Vuile homomoppen' laten passeren is zo gevaarlijk. Hoe meer mensen zich daarvan bewust zijn, hoe beter", besluit ze.

TAGS  I  Bo Van Spilbeeck  I  shownieuws