Opdoffer van jewelste voor Club Brugge: "Of stadion er ooit komt is twijfelachtig" voetbal
voetbal

Opdoffer van jewelste voor Club Brugge: "Of stadion er ooit komt is twijfelachtig"

Opdoffer van jewelste voor Club Brugge: "Of stadion er ooit komt is twijfelachtig"

Club Brugge boert de laatste jaren uitstekend. Zowel sportief als financieel. Het enige wat nog ontbreekt om écht door te groeien is een nieuw stadion. Maar dat dossier ziet er echt niet goed uit.

En dat is nog een understatement. Al meer dan een decennium sleept het aan. Maar de nieuwe locatie op de huidige Olympia-site, naast het Jan Breydelstadion, gaf voorzitter Bart Verhaeghe en co. opnieuw hoop.

Hoop die nu zwaar de kop wordt ingedrukt door Knack. Het magazine wijst naar het verkeersinfarct dat de Stad Brugge - doordat het stadion midden in het centrum van de deelgemeente Sint-Andries ligt - elke match opnieuw zou oplopen.

"Vanuit het standpunt van ruimtelijke ordening en mobiliteit werd het project goed samengevat door een kop in De Morgen: ‘Waanzin’", schrijft Knack. "De Brugse burgemeester De fauw denkt het mobiliteitsprobleem op te lossen door supporters met bussen van randparkings tot aan het stadion te brengen."

Onvrede bij de Brugse burgers
"Daartoe zou de ruime omgeving van het stadion op matchdagen verkeersvrij worden gemaakt. De Brugse politie doet dat al voor grote Europese wedstrijden. De laatste keer, voor de wedstrijd tegen Manchester United in februari 2020, stond het verkeer tot aan de stadspoorten van de oude binnenstad volledig stil."

Waarna het weekblad tot een keiharde conclusie komt. "Het perspectief dat dit elk weekend het geval kan zijn, wakkert de onvrede bij de Brugse burgers aan. Buurtbewoners hebben een comité opgericht. Of dat stadion er ooit komt, is dus twijfelachtig. Dat het er komt tegen de start van het seizoen 2023 is onwaarschijnlijk."

Voor Club Brugge is dat nieuws een onwaarschijnlijke opdoffer, omdat een nieuw stadion noodzakelijk is om de club verder (financieel) te laten doorgroeien. Zeker nu blauw-zwart naar de beurs trekt. En een financiële beperking zal onvermijdelijk gevolgen hebben voor het sportieve.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws