'Ophef bij Antwerp: Frank Vercauteren wil Dieumerci Mbokani niet in selectie' voetbal
voetbal

'Ophef bij Antwerp: Frank Vercauteren wil Dieumerci Mbokani niet in selectie'

'Ophef bij Antwerp: Frank Vercauteren wil Dieumerci Mbokani niet in selectie'

Nog maar enkele punten en dan is Antwerp zeker van Play-off 1. Alleen wil het in de nacompetitie het liefst ook een goed figuur slaan. En dan komt Dieumerci Mbokani goed van pas.

Alleen is het de vraag in welke staat de aanvaller zich zal bevinden bij de start van Play-off 1. Want hij komt net terug uit een lange blessure en moet op zijn 35ste toch beginnen opletten voor overbelasting. Dat beseffen ze bij Antwerp maar al te goed en daarom wilden ze van de interlandbreak gebruik maken om hem via de rest van de reguliere competitie klaar te stomen.

De eerstvolgende afspraak leek bijgevolg Club Brugge-Antwerp te zijn op 21 maart. Maar dat was buiten de Congolese bondscoach Christian Nsengi gerekend. Die riep Mbokani verrassend op, terwijl hij nochtans al een tijdje geen deel meer uitmaakte van de selectie.

Tot grote onvrede van Frank Vercauteren die goed beseft hoe belangrijk zijn spits is voor dit Antwerp. Gevreesd wordt dat de lange reis en een paar extra matchen hun weerslag zullen hebben op Mbokani in de competitie.

Blessure?

Alleen zullen de pogingen van Antwerp om zijn spits in België te houden wellicht op niets uitdraaien. De bondscoach rekent immers echt op Mbokani om in de kwalificatie-interlands voor de Africa Cup tegen Gabon en Gambia een goed resultaat neer te zetten. Op de Bosuil kruisen ze hun vingers dat 'Dieu' alvast geen blessure oploopt.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws