-->

'Vincent Kompany zwaar ter discussie: Anderlecht duwt door voor ontslag'

'Vincent Kompany zwaar ter discussie: Anderlecht duwt door voor ontslag'
Vrijdag 12 Maart 2021 - 08:30   I   door Redactie

Anderlecht heeft een probleem. Enfin, Anderlecht heeft meerdere problemen. Maar dat Vincent Kompany erbij betrokken is, hoeft geen betoog. Dat vinden ze ook binnen de club.

Af en toe gaat de storm eens gaan liggen bij Anderlecht. Na een goede prestatie of een bevredigend resultaat. Maar evengoed werkt het omgekeerd. Als het tegenvalt wordt alles opnieuw in vraag gesteld. Al is de kern van de zaak duidelijk. Ligt de oorzaak bij de trainer of bij de spelers?

"Bínnen de club worden omtrent het kwaliteitsvraagstuk 'gezonde discussies' gehouden", weet Het Laatste Nieuws. "Niet iedereen is er bereid om zomaar 'een gebrek aan kwaliteit' in te roepen als verklaring waarom Anderlecht bijvoorbeeld niet kan winnen van Waasland-Beveren, Moeskroen, Cercle Brugge, KV Kortrijk, KV Mechelen, Eupen.."

Dat Kompany ter discussie staat is niet nieuw, maar nu het er meer en meer naar uitziet dat paars-wit play-off 1 niet zal halen, steken de tegenstanders steeds vaker de kop op. Omdat ze natuurlijk meer munitie hebben om mee te schieten.

Hakblok

Bronnen melden dat Kompany's hoofd wel degelijk op het hakblok ligt. En dat het missen van play-off 1 voor sommigen het signaal zal zijn om door te drukken en zijn ontslag af te dwingen. Ondanks zijn aura van onaantastbaarheid. Dat worden dus nog spannende weken.

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Mechelen  I  Sport  I  Voetbal