Erika Vlieghe verklapt plannen van virologen: “Dit gaan wij samen doen na de coronacrisis” Royalty
Royalty

Erika Vlieghe verklapt plannen van virologen: “Dit gaan wij samen doen na de coronacrisis”

Erika Vlieghe verklapt plannen van virologen: “Dit gaan wij samen doen na de coronacrisis”

Erika Vlieghe was eerder deze week te gast in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1. Hier vertelde ze hoe zij het afgelopen jaar de coronacrisis heeft ervaren. Ze is bang geweest, dat zeker, maar ze houdt ook mooie herinneringen over aan 2020.

"Het was een vreemd jaar, ik heb weinig tijd gehad om stil te staan" zegt Vlieghe. "Op 31 december zag ik een vriendin iets posten over China. Toen was ik gealerteerd, niet gealarmeerd. Een paar dagen later waren we bezig met de Argentijnse hemorragische koorts en dat is naadloos overgegaan in Covid.”

"We zijn vaak de dans ontsprongen in Europa, denk maar aan SARS, MERS of Ebola. Dat heeft de valse indruk gegeven dat we in Europa onaantastbaar zijn”, aldus de infectiologe. “Quod non dus. Begin maart dacht ik: 'Er komt een tornado op ons af.' Je ziet het komen, je weet alleen niet hoe erg het gaat zijn. Ik was bang.”

Kameraderie

Bezorgd is Vlieghe nog steeds. ”We zijn nog permanent ongerust, moeten permanent babysitten op de cijfers. Het gevaar is niet weg.” Toch was het niet alleen kommer en kwel. Er waren ook enkele positieve elementen. "Ik denk spontaan aan de kameraderie en de innige werkcontacten tussen heel veel van die experts/virologen. Dat is echt heel fijn.”

"Er wordt heel veel gefocust op de bagger die we over ons heen krijgen, maar er zijn vele malen meer positieve reacties die we krijgen”, zegt Vlieghe. “Mensen zeggen me: 'We gaan ermee door, zolang jij ermee doorgaat.’" Er werden ook reeds plannen gesmeed voor wanneer heel deze crisis achter de rug is. "Als het voorbij is, gaan we het met de virologen vieren in een slecht verluchte jazzclub”, verklapt de experte.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws