Grote carrièreswitch voor Junior Planckaert: “Ik popel van ongeduld” Buitenland
Buitenland

Grote carrièreswitch voor Junior Planckaert: “Ik popel van ongeduld”

Grote carrièreswitch voor Junior Planckaert: “Ik popel van ongeduld”

Junior Planckaert zal volgende maand zijn debuut maken in de autosport. Op 9 en 10 april staat de zoon van wielerlegende Eddy Planckaert aan de start van de Ford Fiesta Sprint Cup. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

“Ik heb altijd graag met snelle auto’s gereden en na enkele ritjes in karting en een eerste rit met een Lotus Elise op een circuit, was de goesting aanwezig om mijn kans te wagen in de autosport”, zegt Junior. “Om goed te weten wat doen, kreeg mijn vader de raad om contact op te nemen met Bert Longin.”

“Ik heb nog alles te leren en het was uitgesloten dat ik mijn bips zou schuiven in een of andere pk-rijke bolide”, stelt Junior. “Bert Longin deelde die mening en het is daarom dat we geopteerd hebben voor de Ford Fiesta Sprint Cup: allemaal dezelfde auto’s, weinig vermogen en het is de stuurmanskunst waarmee je op de piste het verschil kan maken in het woelige peloton waar voor elke meter en elke plaats hard wordt gevochten.”

Stevige opleiding

“Om niet onbeslagen aan de start te verschijnen van mijn eerste races, gaat Bert mij een stevige opleiding geven en uiteraard moet ik nog het RACB-examen passeren om de vereiste vergunning te verkrijgen”, laat Junior weten. “Ik popel van ongeduld om achter het stuur van de #11 Team Longin, by FordStore Feyaerts, plaats te mogen nemen!”

Populair

Laatste nieuws