Van Avermaet schrikt tijdens ploegentijdrit: "Zou echt niet mogen" Sport
Sport

Van Avermaet schrikt tijdens ploegentijdrit: "Zou echt niet mogen"

Van Avermaet schrikt tijdens ploegentijdrit: "Zou echt niet mogen"

De ploegentijdrit in de TIrreno-Adriatico verliep niet vlekkeloos. Bij zowel Michelton - Scott, Bora-Hansgrohe als CCC Team stak een toeschouwer de straat over als de renners langsreden. Bij CCC kwamen Greg Van Avermaet en zijn teamgenoten er zonder kleerscheuren vanaf.

"Als je op een tijdritfiets zit ben je zodanig gefocust op het wiel van je voorganger dat je zelfs niet ziet dat er iemand oversteekt. Gelukkig zat ik eerst en zag ik dat ik niet meer gehinderd zou worden. Als je op een gewone fiets rijdt en alleen, dan kan je nog manoeuvreren", vertelt Van Avermaet.

"Je hebt altijd mensen die op het laatste moment nog willen oversteken. Het zou niet mogen gebeuren, maar ik denk dat het moeilijk uit te schakelen is", vervolgt Van Avermaet bij Het Nieuwsblad.

“In Italiaanse koersen in het altijd chaos, maar zelfs in de tour is het gevaarlijk. Zeker nu iedereen selfies maakt langs de weg terwijl wij proberen op te schuiven. Ik schrik er steeds van dat er niet meer gebeurt. Wij zijn een sport waarbij iedereen je kan aanraken en dat is altijd een beetje moeilijk.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws