Steven Van Gucht krijgt doodsbedreigingen: “Dit is zeer persoonlijk” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht krijgt doodsbedreigingen: “Dit is zeer persoonlijk”

Steven Van Gucht krijgt doodsbedreigingen: “Dit is zeer persoonlijk”

Steven Van Gucht kan begrijpen dat het geduld bij de mensen op is. Dat zegt hij op Radio 2. Hij vindt dat we als bevolking al een mooie prestatie hebben geleverd. “Maar er komen nog een paar moeilijke weken aan”, klinkt het.

“Het gaat vrij goed met mij”, laat Van Gucht eerst en vooral weten. “Ik heb nog zin om ervoor te gaan. Het is wel bevreemdend. Ik kom buiten en mensen vragen een foto. Ik vraag me af of ik hierna vergeten zal worden en of het nog lang zal nazinderen. Niet dat ik het erg vind, ik ben er dankbaar voor.”

“Ik heb het gewoon niet gezocht, het is niet mijn beroep”, vervolgt de viroloog van Sciensano. “Wel heb ik nog maar weinig tijd gehad om alles te laten bezinken. Ik ben continu met de coronacrisis bezig. Tot vervelens toe, ook voor mijn omgeving”

Doodsbedreigingen

Door deze crisis kwam Steven Van Gucht ook tot andere inzichten. “Ik heb geleerd dat ik mensen kan geruststellen”, zegt hij. “Ik wist dat niet en had nog nooit zo naar mezelf gekeken. Ik vind dat ik meestal nerveus ben en zeg graag waar het op staat.”

“Wat je nog leert in deze crisis, zijn alle mooie kanten van de maatschappij. Maar daartegenover ook alle lelijke en slechte kanten”, merkt Van Gucht nog op. “Dat merk je aan de lelijke commentaren. Vaak waren die zeer persoonlijk of kreeg ik zelfs doodsbedreigingen. Maar het is echt een minderheid.”

Populair

Laatste nieuws