Jitske Van de Veire compleet in shock: “Ik was doodsbang” Buitenland
Buitenland

Jitske Van de Veire compleet in shock: “Ik was doodsbang”

Jitske Van de Veire compleet in shock: “Ik was doodsbang”

Toen de moord op David Palfliet bekend raakte, reageerde de holebi-gemeenschap geschokt. Jammer genoeg wordt deze bevolkingsgroep nog al te vaak gediscrimineerd. Ook Jitske Van de Veire kwam ook al in aanraking met homofobie.

"Eén incident zal ik jammer genoeg nooit kunnen vergeten”, laat Jitske weten in De Morgen. “Het waren de Gentse Feesten en mijn ex-lief en ik zaten op een vlotje op een stukje Leie waar er zeer weinig mensen in de buurt waren. We zaten echt redelijk verscholen, maar op een bepaald moment komt er een man voorbijgewandeld.”

“Mijn ex, die zichzelf als non-binair identificeert, lag met hun hoofd tegen mij, die man zag dat en werd onmiddellijk verbaal agressief”, aldus de dochter van MNM-radiopresentator Peter Van de Veire. “'Julder vuile potten', brulde hij. 'Julder moeten echt van elkaar blijven, degoutant vieze wijven.' Ik was doodsbang, dacht dat die gast ons ging aanvallen.”

In shock

“Hij bleef maar roepen en tieren. We durfden ons ook niet te verplaatsen dus we zijn gewoon in dat hoekje gebleven”, klinkt het bij Jitske. “En het werd nog viezer: nadat hij uitgeraasd was, heeft hij ons een halfuur lang staan aankijken. Ik was te veel in shock, kon niet naar hem kijken, dus ik heb geen idee wat hij daar heeft uitgestoken.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws