Maandag 15 Maart 2021 - 07:30   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Kijkers spreken schande van ‘The Voice’: “Dat is toch de taak van de coaches?”

Kijkers spreken schande van ‘The Voice’: “Dat is toch de taak van de coaches?”

De 25-jarige Xanne uit Scherpenheuvel stond vóór haar deelname aan ‘The Voice van Vlaanderen’ nog nooit op een podium. Zeer straf dus dat zij zichzelf staande kon houden. Jammer genoeg speelden de zenuwen haar wel parten.

Xanne hoopte de coaches te raken met ‘Broken Vow’ van Josh Groban. Door de stress waren niet alle gezongen noten echter even zuiver en dat hoorden de coaches natuurlijk ook. Niemand van hen draaide voor Xanne, die in tranen uitbarstte en getroost moest worden door Natalia.

“Je moet je niet verontschuldigen, juffrouw”, sprak Koen na haar performance. “Dat is ontzettend stressy om daar te staan en te doen wat jij gedaan hebt.” Ook Niels besefte dat de foutjes voortkwamen uit de stress om voor de eerste maal op een podium te staan. “Wat ik nu zie, was een beetje wat ik hoorde tijdens jouw optreden”, klonk het. “Dat was dat je heel hard je best aan het doen was. En dan met al die stress… Dat is normaal, wat er nu gebeurt.”

Kippenvel

Daar nemen de kijkers echter geen genoegen mee. Zij vonden het net een heel erg emotioneel optreden. “Het was zo mooi gezongen, Xanne. Ik had echt kippenvel”, klonk het onder meer op de sociale media. En: “Je stem was zo mooi. Het was ook een heel moeilijk nummer om te zingen. Zonder de zenuwen was zij zeker doorgegaan.”

Volgens anderen hebben Niels en Koen gemakkelijk praten. “Als deze professionals horen dat het de zenuwen zijn, en zogezegd 'weten' dat het anders veel beter zou zijn, kunnen ze toch drukken? Is dat niet hun taak als coach, om de kandidaten daarin te begeleiden en te helpen om met de stress om te gaan?”, vraagt iemand zich af. “Of is dat toch niet de bedoeling?”

TAGS  I  The Voice  I  shownieuws