Steven Van Gucht laat er geen twijfel over bestaan: “Dit vergroot het risico op besmetting” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht laat er geen twijfel over bestaan: “Dit vergroot het risico op besmetting”

Steven Van Gucht laat er geen twijfel over bestaan: “Dit vergroot het risico op besmetting”

De coronacijfers gaan weer wat omhoog en dat bezorgt de experten toch wat kopzorgen. We noteren opnieuw een toename van het aantal uitbraken op het werk, en daarom roept Steven Van Gucht de bedrijven op om toch zo goed mogelijk in te zetten op thuiswerk.

“Van alle actieve corona-uitbraken die we noteren, kan veertig procent herleid worden tot de werkplek", zegt Steven Van Gucht. "Telewerken is vandaag een erg ­belangrijke regel, omdat je daarmee het aantal dagelijkse contacten sowieso erg beperkt houdt.”

Dat mensen zich opnieuw meer op de werkvloer gaan begeven, baart de viroloog van Sciensano duidelijk zorgen. “We riskeren dan meer mensen te krijgen op het openbaar vervoer, met alle ­risico's van dien. En dan zijn er de sociale contacten op het werk: 's middags iets eten in de kantine, waarbij dan misschien onvoldoende afstand wordt gehouden.”

Verkeerde kant

”Als we de aangekondigde versoepelingen - zoals de heropening van de horeca - niet in het gedrang willen brengen, mogen de corona­cijfers de komende ­dagen en weken niet opnieuw de verkeerde kant opgaan”, waarschuwt Van Gucht. “En thuiswerken helpt enorm om de cijfers onder controle te houden.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws