'Club maakt werk van erg verrassende transfer': "Hij heeft Nederlands paspoort" voetbal
voetbal

'Club maakt werk van erg verrassende transfer': "Hij heeft Nederlands paspoort"

'Club maakt werk van erg verrassende transfer': "Hij heeft Nederlands paspoort"

Geen bekermatchen voor Club Brugge dit weekend, wél een inhaalwedstrijd tegen AA Gent maandagavond. En tussendoor een hoop huiswerk met het oog op volgend seizoen.

Er wordt heel veel gesproken over de aanvallende weelde voorin bij Club Brugge - met 62 gemaakte goals na 30 speeldagen doet niemand beter, maar minstens even sterk is de Brugse defensie - met 19 tegengoals heeft blauw-zwart een straat voorsprong.

Maar volgend seizoen dreigt er een serieuze barst in die verdediging te komen. Zo ziet het er meer en meer naar uit dat Odilon Kossounou zal vertrekken. En dus moet Club Brugge op zoek naar een vervanger. In die zoektocht is het nu uitgekomen in de Engelse tweede klasse.

Meerbepaald bij Osaze Urhoghide. De 20-jarige Engelsman speelt momenteel voor Sheffield Wednesday, de voorlaatste in The Championship. Maar daar loopt zijn contract komende zomer echter af en de verdediger weigert bij te tekenen.

Chong

The Star bevestigt dat dat alles te maken heeft met de stap hogerop die hij wil zetten. En naast Leeds, Crystal Palace en Watford wordt Club Brugge als voornaamste gegadigde genoemd. Het medium wijst erop dat Urhoghide ook over een Nederlands paspoort beschikt, waardoor hij probleemloos in de EU aan de slag kan gaan.

Dat zou voor Club Brugge - naast zijn talent - een extra argument zijn om in de komende maanden fors door te duwen. Urhoghide zelf zou alleszins openstaan voor een overgang naar Club Brugge, ook al omdat hij nu met Tahith Chong (gehuurd van Manchester United) een goed voorbeeld ziet van hoe jonge spelers kunnen doorgroeien. Wordt vervolgd.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws