'Kompany gaat Dieumerci Mbokani terughalen naar Anderlecht' voetbal
voetbal

'Kompany gaat Dieumerci Mbokani terughalen naar Anderlecht'

'Kompany gaat Dieumerci Mbokani terughalen naar Anderlecht'

Dat Anderlecht het financieel moeilijk heeft, is ondertussen algemeen geweten én aanvaard. Dus moeten de Brusselaars op een creatieve manier versterkingen binnenhalen.

Een beproefd recept de voorbije transferperiodes was het huren van spelers, al dan niet met aankoopoptie. Met voorsprong de beste manier om niet meteen een (grote) transfersom te moeten uitgeven. Maar het kan natuurlijk altijd nóg simpeler.

Door transfervrije spelers binnen te halen bijvoorbeeld. En het is dat pad dat Anderlecht volgens bronnen nu wil bewandelen met... Dieumerci Mbokani. De aanvaller is in juni einde contract bij Antwerp en over een verlenging is nog niet gesproken. Dat heeft natuurlijk veel te maken met zijn leeftijd - Mbokani is al 35 jaar - en zijn daarmee gepaard gaande blessuregevoeligheid.

Dat ze op de Bosuil aan het talmen zijn heeft ze bij Anderlecht de voorbije maanden op het idee gebracht om hun ex-speler terug te halen. Mbokani is altijd al een kind van het huis geweest. Hij speelde in twee verschillende periodes voor de recordkampioen, hielp mee een titel veroveren en pakte de Gouden Schoen.

Zijn neus voor goals kan Anderlecht goed gebruiken

Bovendien heeft hij een goede relatie met Vincent Kompany en respecteren beiden elkaar. Het zou Kompany zijn die Mbokani aan het overtuigen is om de overstap naar het Lotto Park te maken. Met zijn ervaring zou hij de ideale figuur zijn om de jonge wolven van Kompany te gidsen. En er is uiteraard zijn neus voor goals die Anderlecht maar al te goed kan gebruiken.

Mbokani zelf heeft altijd al aangegeven open te staan voor een terugkeer naar paars-wit. "Ik was elke zomer een vrije speler en ik had graag weer voor Anderlecht, dichtbij mijn huis in Brussel, gespeeld", verklaarde hij vorig jaar nog.

Dat hij opnieuw in Brussel terechtkomt - hij woont nog altijd in Schepdaal, is inderdaad een extra motivatie. Daarnaast is zijn carrière al gemaakt en voor het geld hoeft hij het ook allang niet meer te doen. Een plaatje dat dus perfect past, nu enkel nog afronden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws