'Guardiola verrast De Bruyne en co. en verlaat Man City voor nationale ploeg' voetbal
voetbal

'Guardiola verrast De Bruyne en co. en verlaat Man City voor nationale ploeg'

'Guardiola verrast De Bruyne en co. en verlaat Man City voor nationale ploeg'

Manchester City is op weg naar een zoveelste titel. Het begint te wennen. En dan is het zaak voor Pep Guardiola om zijn troepen telkens een nieuwe uitdaging voor te leggen. Maar ook zichzelf.

Want vanuit Spanje waait het nieuws over dat Guardiola wel eens veel sneller dan verwacht Manchester City zou kunnen verlaten. De Spaanse toptrainer ligt dan wel nog vast tot 2023 in het Emirates Stadium, maar zou midden 2022 of zelfs al eind dit seizoen afscheid nemen van de Engelse topclub.

Veel zal afhangen van wat The Citizens presteren in de Champions League. Want dat is nog het enige en grote doel van de 50-jarige Guardiola. Met City de 'Beker met de Grote oren' winnen. Iets wat hij kon bij Barcelona, maar niet tijdens zijn drie jaar als trainer van Bayern München.

En ook in Engeland is die Champions League voor hem al uitgegroeid tot een grote frustratie. Maar het moment dat hij wel met winst kan uitpakken in het kampioenenbal, valt die druk ook weg. En zal hij volgens zijn broer Pere Guardiola een nieuwe uitdaging zoeken.

Welke richting?

Zij het deze keer niet meer in het clubvoetbal, maar wel in de vorm van bondscoach van een nationale ploeg. Dus wordt het voor Kevin De Bruyne en co. spannend afwachten wat het wordt. Want zonder hun succescoach is het ook voor de spelers uitkijken welke richting Manchester City uitgaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws