VRT en 'Dagelijks' Kost' liggen zwaar onder vuur: Dit is er aan de hand Buitenland
Buitenland

VRT en 'Dagelijks' Kost' liggen zwaar onder vuur: Dit is er aan de hand

VRT en 'Dagelijks' Kost' liggen zwaar onder vuur: Dit is er aan de hand

De maaltijdboxen van het Eén-programma 'Dagelijkse Kost' zorgen voor wrevel. Onder meer N-VA en Open VLD waarschuwen voor marktverstoring.

De VRT werkt voor de maaltijdboxen van 'Dagelijkse Kost' samen met Foodmaker, dat kant-en-klare maaltijden op de markt brengt. “Los van wat de VRT doet, moeten we ons afvragen of we als overheid de markt niet verstoren”, zegt Maurits Vande Reyde van Open VLD in Het Nieuwsblad. “Er zijn nu recent enkele succesvolle Vlaamse ondernemers die met veel eigen investeringen, bloed, zweet en tranen maaltijdboxen aan huis hebben gelanceerd."

Ook Wilfried Vandaele van N-VA behoort dit niet tot de voornaamste taken van de VRT. “Waarschijnlijk past dit nog wel binnen de afgeleide producten, maar dit is toch wel op het randje”, zegt hij. “Men moet toch oppassen dat men geen onheuse concurrentie aandoet aan sectoren van wie dit wel de corebusiness is.”

Geen probleem voor Groen

Groen ziet er géén graten in. De partij wijst erop dat de VRT met dalende reclame-inkomsten kampt en dat dit een manier is om die weer op te krikken. Volgens de partij is dat perfect legitiem.

Populair

Laatste nieuws