Dieter Coppens doet opvallende oproep: “Dit mag je zeker niet doen bij je kind” Buitenland
Buitenland

Dieter Coppens doet opvallende oproep: “Dit mag je zeker niet doen bij je kind”

Dieter Coppens doet opvallende oproep: “Dit mag je zeker niet doen bij je kind”

Opvoeden, dat doen alle ouders met vallen en opstaan. Sommigen doen het zoals hun eigen ouders, anderen met het advies van een hulpboek of gewoon op buikgevoel. In het nieuwe ‘De Wonderjaren’ zoeken Siska Schoeters en Dieter Coppens samen met experts een antwoord op de vele vragen die bij ouders leven.

Want bij iedere centimeter die kinderen groeien komen nieuwe vragen. Van "Hoe krijg je slechte eters toch aan de groenten?" tot "Wat moet je doen als je kinderen vaak ruzie maken?". Een boeiende zoektocht die verrassend en confronterend is, maar vooral ook nieuwe inzichten oplevert.

Siska: "Ik durf al eens een paar jobs te combineren, weliswaar altijd met een plannetje in mijn hoofd. Maar mijn belangrijkste job is toch wel mijn ‘thuiswerk’. Het zoeken naar een manier om die kleine bazekes op te voeden tot zelfbewuste, trotse en gelukkige mensjes. Een levenswerk waar al eens om gelachen en ook al eens om gehuild wordt.”

Grootste avontuur

Dieter: "Ik ben al van de Zuidpool naar de Noordpool gelift, maar papa zijn is zonder overdrijven het grootste avontuur van mijn leven. Uit 'De Wonderjaren' heb ik geleerd dat je niet per se de perfecte papa hoeft te zijn. Een kind leert ook van je tekortkomingen. Leg de lat dus niet te hoog, niet voor jezelf en niet voor je kind.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws