Tom Van Grieken heeft duidelijke boodschap voor transgenders: "Dat is een brug te ver" Politiek
Politiek

Tom Van Grieken heeft duidelijke boodschap voor transgenders: "Dat is een brug te ver"

Tom Van Grieken heeft duidelijke boodschap voor transgenders: "Dat is een brug te ver"

Tom Van Grieken vindt niet dat transgenders zomaar van geslacht mogen veranderen zonder zelfs een operatie. De Vlaams Belang-voorzitter vertelde gisteren nog op de radio dat hij mannen in jurken niet normaal vindt.

“Ik vind dat inderdaad niet normaal. Mag dat nog?", reageert Van Grieken in Het Laatste Nieuws. "Van mij mogen die heren in hun kleedje op straat lopen zo veel als ze maar willen. Leven en laten leven, zeg ik altijd. Maar mag ik ook nog een persoonlijke mening hebben? Er is een groot verschil tussen haat en discriminatie, en gewoon zeggen: “Ik vind dat niet normaal"."

"Het enige wat wij niet willen, is dat transgenders zomaar officieel van geslacht kunnen veranderen, zelfs zonder operatie. Dat mannen met andere woorden zomaar binnen kunnen in de vrouwentoiletten of mannen bij de vrouwen kunnen gaan boksen", aldus Van Grieken.

"Wij hebben het volste begrip voor mensen die gevangen zitten in een lichaam dat fout voelt, dat moet verschrikkelijk zijn, maar om daar dan meteen juridische rechten aan te koppelen, dat vinden wij een brug te ver.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws