Dinsdag 16 Maart 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Frank Vandenbroucke zwaar onder vuur: “Het kan hem gewoon niets schelen”

Frank Vandenbroucke zwaar onder vuur: “Het kan hem gewoon niets schelen”

De vaccinatiecampagne in ons land gaat door zoals gepland, dus mét het AstraZeneca-vaccin. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zei gisteren in het ‘VTM Nieuws’ dat hij geen enkele reden ziet om nu te stoppen met AstraZeneca, integendeel zelfs. De reacties op de sociale media zijn niet van de poes.

“Die man kraamt constant onzin uit. Alle landen zetten de vaccinaties met AstraZeneca on hold… Behalve België. Reden: anders wordt hun streefdatum voor inenting niet gehaald. Ja, hallo! Alsof ze die nu gaan halen!”, zegt iemand. 

“Andere landen zetten het on hold omwille van veiligheid voor hun burgers tot ze 100% zekerheid hebben dat het niet schadelijk is voor de gezondheid. Iets dat Frank Vandenbroucke niet kan schelen", klinkt het. "Ik begrijp nog steeds niet hoe het komt dat hij de populairste politicus van België is geworden, terwijl iedereen die ik ken koude rillingen van hem krijgt.”

Dikke leugenaar

“Ik begrijp niet hoe Vandenbroucke nog met zichzelf kan leven, laat staan kan slapen 's nachts, na zulke uitspraken”, zegt een woedende dame, waarop iemand reageert: “Ik begrijp het ook niet. Hij behandelt ons als kinderen. Alsof we achterlijk zijn. Zo iemand halen ze nog terug. Een dikke leugenaar is het.”

“Het enige dat voor hem van belang is, is dat de vaccinatiecampagne niet in het gedrang komt”, lezen we nog. “Al de rest is voor hem bijzaak. Echt een trieste opmerking. Wat een klucht.” En ook: “Ik vind het schandalig dat een gewezen socialist zo maar over leven en dood beslist. Dit is zeer gevaarlijk. God de vader kan ook missen, hoor.”

Te laat

“Zo zie je maar wat een mensenleven waard is in de ogen van onze politiekers”, klinkt het ontgoocheld. “Net als altijd gaat ons land weer te laat zijn met hun beslissing en moeten er doden vallen om de knoop door te hakken. Zo belangrijk is de gezondheid van het volk.”

“Ik denk dat een normaal mens het niet op zijn geweten zou willen hebben om dit product aan te bevelen", aldus een ander. "Dit zegt veel over het karakter van Vandenbroucke. ‘Wij zijn niet bij de snelste, we zijn voorzichtig’, zei hij in het begin. Wat wil voorzichtig zijn eigenlijk zeggen in het woordenboek van FVDB?”

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  coronavirus  I  AstraZeneca