Dinsdag 16 Maart 2021 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke trekt aan alarmbel: “Dit is zeer verontrustend”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke trekt aan alarmbel: “Dit is zeer verontrustend”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke vindt de stijging van de coronacijfers erg verontrustend. Dat er in ons land opnieuw meer dan 500 coronapatiënten op intensieve zorgen liggen, baart hem grote zorgen.

“Ja, ik vind deze cijfers zeer verontrustend”, zegt minister Frank Vandenbroucke op Radio 1. “We zien een sterke circulatie van het virus: de voorbije dagen gemiddeld meer dan 2.800 vastgestelde besmettingen per dag. Dat is zeer veel en dat aantal stijgt relatief sterk. We zien ook een sterke toename van het aantal mensen dat wordt opgenomen in het ziekenhuis.” 

"We moeten vandaag voorzichtiger zijn"

“Onze afdelingen intensieve zorg beginnen vol te lopen, terwijl eigenlijk het aantal mensen dat op intensieve ligt zonder corona, nog altijd minder is dan normaal. Er worden dus nog altijd ingrepen en behandelingen uitgesteld. Dat is héél slecht voor de volksgezondheid.”

"Als we ná de paasvakantie de middelbare scholen willen heropenen, dan moeten we vandaag voorzichtiger zijn", klinkt het. "Dan gaan we een aantal afspraken terug op de agenda moeten zetten. Anders komen we er niet."

"Gesprekken over het heropenen van terrassen zijn totaal niet aan de orde", stelt Vandenbroucke kordaat. "Men moet ophouden met mensen dingen voor te houden. Versoepelingen zijn heel sympathiek, maar dat is de mensen een rad voor de ogen draaien", besluit hij.

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  coronavirus