Peter Van de Veire reageert vol afschuw: “Waarom doen sommige mensen dit toch?” Buitenland
Buitenland

Peter Van de Veire reageert vol afschuw: “Waarom doen sommige mensen dit toch?”

Peter Van de Veire reageert vol afschuw: “Waarom doen sommige mensen dit toch?”

Iedere ochtend legt Peter Van de Veire de MNM-luisteraars een stelling voor waarop zij kunnen laten weten of ze hiervan voor- of tegenstander zijn. Tijdens de ‘Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ vanochtend was die stelling: ‘Je afval naast een volle vuilnisbak zetten’.

Deze discussie lokte heel wat reacties uit. Zo was er luisteraar Filip, die volmondig ‘ja’ antwoordde. “Het is toch zonde om het anders gewoon ergens op straat te zetten? Dan kan je het toch beter naast een vuilnisbak zetten, zodat ze het komen ophalen?”, klonk het bij hem.

“Maar bijvoorbeeld de vuilnisbakken die je langs de kant ziet staan, waar mensen wel eens langs wandelen, ga je daar dan nog eens vuilnis naast zetten?”, vroeg Peter zich af. “Nee, daar zet ik geen huisvuil naast. Maar als je bijvoorbeeld van de McDonald’s komt, en de vuilnisbak zit vol, dan zet je uw afval van de McDonald’s toch naast die vuilbak?”, reageerde Filip.

“En kan je het niet gewoon meenemen naar huis en daar dan in de vuilnisbak steken?”, gaf Peter niet af, waarop Filip: “Ja, maar da’s dan weer huisafval, en daar moet je voor betalen.” Luisteraar Floren vond dit dan weer echt 'not done'. “Je kunt er zelfs een GAS-boete voor krijgen. Als je je afval naast een vuilnisbak zet die al vol zit, wordt dat beschouwd als sluikstorten. Dat heb ik zelf al eens meegemaakt”, liet hij weten.

“Waarom doen mensen dat?”

Peter gaf eerlijk toe dat hij ook al eens zijn afval naast een volle vuilnisbak heeft gezet. “Niet met het afval, maar wel met de glasbak”, zei de presentator. “Je rijdt er dan heen met een 'walk of shame' effectief met al die flessen van een dag, en dan puilt die glasbak helemaal uit. Wespen daarrond, scherven overal, opengereten plastic zakken. En dan kan je twee dingen doen: terugkeren of alles er netjes bijzetten.”

“Ik sta er soms wel met open mond van te kijken hoe mensen bij de op- of afrit van een autostrade… Wat dáár allemaal ligt!", aldus Peter. "Hou dat dan toch gewoon in je auto. Waarom doen mensen dat? Misschien omdat, zoals Filip zegt, als ze dat mee naar huis moeten nemen, ervoor moeten betalen”, besluit hij.

Populair

Laatste nieuws