Woensdag 17 Maart 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Pierre Van Damme verontwaardigd: “Ik ben verbaasd over deze beslissing, ja”

Pierre Van Damme verontwaardigd: “Ik ben verbaasd over deze beslissing, ja”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke liet gisteren weten dat de inentingen met het AstraZeneca-vaccin gewoon verder moeten worden gezet. Pierre Van Damme gaat akkoord met de beslissing om andere Europese landen, zoals Denemarken en Nederland, niet te volgen en het AstraZeneca gewoon te blijven gebruiken.

Pierre Van Damme benadrukt in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1 dat de Hoge Gezondheidsraad bij een positief advies blijft over AstraZeneca en dat de Belgische ministers van Volksgezondheid dat overnemen. Spelen andere landen dan paniekvoetbal? 

"Belangrijk dat we blijven doorgaan"

"Ik ben verbaasd over de beslissing van de andere landen", reageert Van Damme. "Er is tot op vandaag geen verband aangetoond. Zij nemen een beslissing uit voorzichtigheid, maar laten we niet vergeten dat we middenin een pandemie zitten. We moeten er alles aan doen om op grote schaal te vaccineren.”

"We moeten de zaak blijven onderzoeken en naar de gegevens kijken, maar we zijn nu een kwetsbare groep aan het vaccineren en zij hebben veel baat bij een inenting”, zegt Van Damme. "Het is belangrijk dat we blijven doorgaan. Stoppen betekent mensen bescherming ontzeggen en in deze fase mogen we dat echt niet doen.”

TAGS  I  Pierre Van Damme  I  coronavirus