Woensdag 17 Maart 2021 - 18:00   I   door Redactie

Grootmoeder van 85 loopt al 18 maanden met gebroken arm rond omdat operatie telkens wordt uitgesteld door coronavirus

Grootmoeder van 85 loopt al 18 maanden met gebroken arm rond omdat operatie telkens wordt uitgesteld door coronavirus

Mary, een Britse dame van 85, moet al 18 maanden met een gebroken arm leven. De reden? Haar operatie werd al drie keer verplaatst door het coronavirus.

Mary is een 85-jarige Britse grootmoeder. In september 2019 brak de arme vrouw haar arm. Ze lijdt al 18 maanden pijn. De reden? Geen van zijn drie operaties was mogelijk vanwege de huidige pandemie. Mary heeft echter een operatie nodig vanwege de verplaatsing van haar prothese. Als gevolg hiervan gebruikt de tachtigjarige een verband.

Kleindochter Kerry betreurt de situatie. “Het ziekenhuis bevestigde in december 2019 dat de arm gebroken was en vertelde haar dat ze een ingreep moest ondergaan", vertelt ze in de Daily Mail. "Ze wacht nu al 18 maanden. Het duurt nu echt te lang. Covid heeft zoveel problemen veroorzaakt. Veel mensen hebben geannuleerde operaties, maar dat is niet meer eerlijk."

Februari 2020 eerste keer uitgesteld

Mary's eerste geannuleerde operatie was in februari 2020. De tweede annulering kwam twee maanden later, toen het implantaat dat ze nodig had in het ziekenhuis lag. Het werd echter aan een andere patiënt gegeven. Ook een derde operatie werd uitgesteld.

TAGS  I  Coronavirus