Donderdag 18 Maart 2021 - 10:20   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Scholen dreigen verplicht te moeten sluiten

Scholen dreigen verplicht te moeten sluiten

De grote stijging van het aantal besmettingen in de scholen maakt de experten bijzonder bezorgd. Volgens Sudpresse zou zelfs overwogen worden om de scholen te sluiten.

De grootste stijging is er bij de 0 tot 9-jarigen. Op de lagere school gaan kinderen nog voltijds naar school en daar is afstand houden moeilijker. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kondigde al aan dat er een mondmaskerplicht komt in het vijfde en zesde leerjaar. Mogelijk zullen er nog strengere maatregelen aangekondigd worden.

In federale regeringskringen valt te horen dat de scholen mogelijk worden gesloten om het stijgende aantal besmettingen tegen te gaan. Het is een maatregel die ook al in onze buurlanden eerder werd genomen om een nieuwe golf in te dijken. De spectaculaire stijging van het aantal besmettingen verontrust de experten en de toppolitici erg.

(Nog) geen eensgezindheid

Er is zeker nog géén consensus over de sluiting van de scholen. De minister-presidenten Jan Jambon en Elio Di Rupo lijken niet geneigd om al mee te stappen in zo'n verhaal. Bovendien kan men wel hopen op een afkoelingsperiode in de paasvakantie. Daar zijn we echter wel nog ruim twee weken van verwijderd.

TAGS  I  Coronavirus  I  scholen