Marc Van Ranst compleet afgemaakt: “Ik vind het echt om te janken" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst compleet afgemaakt: “Ik vind het echt om te janken"

Marc Van Ranst compleet afgemaakt: “Ik vind het echt om te janken"

Het is de meeste mensen niet ontgaan dat Marc Van Ranst er de laatste tijd wat vermoeid uitziet. Ook Elke Wollants, de collega en vertrouwelinge van de viroloog, liet zich onlangs ontvallen dat ze vindt dat hij in een jaar tijd tien jaar ouder is geworden. “Hij eet ongezond, is suikerverslaafd en hij slaapt veel te weinig”, klonk het.

“Dus... wij moeten allemaal ons best doen om alle regeltjes na te leven”, citeert TV Familie journaliste Annemie Ramaekers over de ongezonde levensstijl van Van Ranst. “Om ons alzo te beschermen tegen COVID-19. Zo veel mogelijk risico’s uitsluiten, door ons óp te sluiten. Dan breekt mijn klomp als ik dit lees. Dé viroloog, die ons vertelt wat we wel en niet mogen/moeten doen, veegt er zijn voeten aan. Aan zijn gezondheid. Risicopatiënt numero uno, wegens te dik en te ongezonde levensstijl.”

Ook van Griet Vanhees print het weekblad een reactie: “Heeft die mens geen voorbeeldfunctie? Logisch dat hij geen aandacht besteedt aan de heropening van gyms en fitnesscentra. Het is duidelijk dat hij zelf niet sportief is. Met nul respect voor zijn eigen lijf. Ik vind dit om te janken.”

"Hij zou het voorbeeld moeten geven"

“Ik vind het fantastisch dat Van Ranst volledig in beslag wordt genomen door z’n passie”, laat gezondheidsexperte Sonja Kimpen weten. "Die man is met zijn levenswerk bezig, dag en nacht. Voor het goed van ons allemaal. En daardoor vergeet hij aan z’n eigen gezondheid te denken. Hij blijft allicht doorgaan op adrenaline en cortisol."

"Maar wat zou het meeste effect hebben? Dat hij elke dag z’n praatje doet op tv óf dat mensen zien dat hij er gezond uitziet?", vraagt Kimpen zich af. "Ik snap niet dat hij als wetenschapper niet naar een gezonde geest in een gezond lichaam streeft. Hij zou hier eigenlijk een voorbeeld in moeten zijn."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws