Gilles De Coster doet bijzondere onthulling over ‘De Mol’: “Dit is de enige toegeving die ik heb gedaan” Buitenland
Buitenland

Gilles De Coster doet bijzondere onthulling over ‘De Mol’: “Dit is de enige toegeving die ik heb gedaan”

Gilles De Coster doet bijzondere onthulling over ‘De Mol’: “Dit is de enige toegeving die ik heb gedaan”

Morgen start op Play 4 een nieuw seizoen van ‘De Mol’. Het moet niet gezegd dat de opnames door corona een andere aanpak vereisten dan andere jaren. Zo werd er ook hier gewerkt met ‘bubbels’.

"De kandidaten onderling mochten wél knuffelen. We hadden dat op voorhand ook met de virologen besproken: we wilden dat de mensen niet het gevoel kregen dat ze naar een coronareeks zaten te kijken”, zegt presentator Gilles De Coster in Het Laatste Nieuws. “Daarom die strikte bubbels.”

“Maar dat zorgde er wel voor dat de kandidaten niet de hele tijd met een masker aan in beeld liepen”, aldus Gilles. “We wilden niet dat 'De Mol' over dat vreselijke virus zou gaan: dit moest tv worden die evengoed vóór corona had kunnen uitgezonden worden. De enige toegeving die we hebben gedaan, is dat ik, wanneer een kandidaat moet vertrekken, hem of haar niet vastpak, geen zoen geef en de valies niet in de koffer leg. Maar goed, dat is al bij al een kleine prijs om te betalen.”

Gigantische ontlading

“Niet knuffelen was ook moeilijk voor het productieteam”, laat Gilles weten. “Als we op het einde van drie weken opnames en nauwelijks slapen 'cut' horen, is dat een ontlading. Dan wil je elkaar eens goed vastpakken, hé. Dat ging dus niet. Nochtans was het heftiger dan andere jaren: de opluchting dat het tóch was gelukt, zorgde voor een gi-gan-ti-sche ontlading. Want evengoed was er géén 'De Mol' dit jaar."

Populair

Laatste nieuws