Ziekenhuismedewerker overleden na vaccinatie met AstraZeneca Buitenland
Buitenland

Ziekenhuismedewerker overleden na vaccinatie met AstraZeneca

Ziekenhuismedewerker overleden na vaccinatie met AstraZeneca

Het Hoofdstedelijk Gewest van Denemarken laat weten dat twee ziekenhuismedewerkers ziek werden nadat ze het AstraZeneca-vaccin hadden gekregen, waarbij een van hen stierf. Ze leden ook aan een hersenbloeding.

Een ziekenhuismedewerker is overleden na ontvangst van de AstraZeneca Covid-19-vaccinatie. De werknemer, die niet is geïdentificeerd, kampte met bloedstolsels en een hersenbloeding binnen twee weken na ontvangst van het vaccin.

AstraZeneca, die de injectie samen met de Universiteit van Oxford ontwikkelde, liet weten dat het geen bewijs vond van een verhoogd risico op bloedstolsels in een review van 17 miljoen mensen. Landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Denemarken, hebben het gebruik van het vaccin eerder stopgezet nadat meldingen van zeldzame bloedstolsels in de hersenen in verband werden gebracht met de prik.

Doorgaan met de prik

Ons land besloot wel om door te prikken en het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) liet weten dat het vaccin veilig is. Daarop hebben heel wat Europese landen de vaccinatie met AstraZeneca opnieuw opgestart.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws