Anuna De Wever krijgt de wind van voren: “Is zij nu niet slimmer dan dat?” Buitenland
Buitenland

Anuna De Wever krijgt de wind van voren: “Is zij nu niet slimmer dan dat?”

Anuna De Wever krijgt de wind van voren: “Is zij nu niet slimmer dan dat?”

Vrijdag was er na lange tijd nog eens een grote betoging van de klimaatactivisten van onder meer Youth For Climate. Zij riepen op tot meer politieke actie in de strijd tegen de klimaatcrisis. Uiteraard was ook Anuna De Wever van de partij. De actie, en de ‘terugkeer’ van De Wever in de spotlights, kon op niet veel sympathie rekenen.

“Met honderden betogen is niet gevaarlijk, met vier man op een terras zitten is lévensgevaarlijk. Ik snap het niet meer, leg het mij uit”, klinkt het op de sociale media. “En Anuna, kruip terug in uw hol en laat de mensen met rust. Er zijn momenteel andere prioriteiten. Wat een lef. Of heb je weer aandacht nodig?”

“Arm schaap, al een heel jaar de voorpagina moeten afgeven aan de politiekers en de virologen. Corona treft ook háár keihard”, zegt iemand met sarcastische ondertoon. “Ik denk wel dat de wereld, Europa en België momenteel andere dingen aan het hoofd hebben dan een niet-opgroeiende puber.”

“Anuna, de Greta Thunberg van ‘den Aldi’, mag weer meer dan het plebs dat zich al een jaar aan de coronaregels houdt”, aldus een woedende dame. “Politiek-correct links loopt weeral te geilen om daarna de duimschroeven bij de bevolking ietwat strakker aan te spannen. Je moet het maar verkocht krijgen.”

"Is zij nu niet slimmer?"

“Allez, ze is er weer, die zotte die denkt alles te kunnen veranderen”, reageert nog iemand. “Zij mogen met honderden samenkomen en wij moeten maar in ons kot blijven. Wie denk je dat alles om zeep helpt? Wel, die jeugd met hun feestjes en manifestaties. Je moet maar durven.”

“Oh nee ze is terug”, lezen we ook nog. “Wat is haar argument nu weer? Al die mondmaskers zijn slecht voor het milieu? Of is corona ontstaan door de opwarming van de aarde? Is zij nu niet slimmer? Please, stuur die puber terug naar school! Dat doe je toch niet in deze tijd?”

Populair

Laatste nieuws