Moeilijk moment voor Goedele Liekens, die tegen kanker vecht: “Ik wou dat het anders was” Buitenland
Buitenland

Moeilijk moment voor Goedele Liekens, die tegen kanker vecht: “Ik wou dat het anders was”

Moeilijk moment voor Goedele Liekens, die tegen kanker vecht: “Ik wou dat het anders was”

Het harde verdict dat Goedele Liekens vorig jaar te horen kreeg - de presentatrice vecht tegen huidkanker - schudde heel haar leven door elkaar. Ze maakt zich de laatste tijd vooral zorgen om wat er ná de behandeling op haar pad komt.

“Ik ben duidelijk niet klaar om weer in 'De Grotemensenwereld' mee te draaien”, geeft Goedele toe in haar column voor Het Laatste Nieuws. “Zet ik mezelf te veel onder druk? Ik verwacht dat ik, eens 'genezen', ook meteen alles weer doe - maar dat lukt niet. En de gedachte daaraan, aan wat ik eigenlijk allemaal zal 'moeten' en ik dat niet kan, maakt me verdrietig en angstig.”

"Ik wou dat het anders was"

“In een poging om de psycholoog in mezelf het zwijgen op te leggen, heb ik stoer een uitgebreid bloedonderzoek laten doen om te kijken welke stoffen en vitamines ik allemaal ontbreek om er weer flink in te vliegen", zegt Goedele. "Magnesium, vitamine D, B... Ik heb flink wat potjes extra 'kracht' aangeschaft. Maar verbetering in het lijf betekent niet noodzakelijk beterschap in de kop.”

“De mentale impact van een kankerdiagnose en -behandeling is vele en vele malen groter dan ik ooit had ingeschat”, bekent Goedele. “Niet makkelijk om dit neer te schrijven. Ik wil geen mopper- en klaagzang van deze column maken. Alleen: dit is eerlijk hoe ik me op dit moment voel. Ik wou dat het anders was.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws