Minister Frank Vandenbroucke onthult wanneer het leven weer normaal wordt in ons land Politiek
Politiek

Minister Frank Vandenbroucke onthult wanneer het leven weer normaal wordt in ons land

Minister Frank Vandenbroucke onthult wanneer het leven weer normaal wordt in ons land

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft in De Zondag zijn visie over de toekomst gegeven. Daarbij valt op dat hij een normale zomer helemaal uitsluit. Nadien is er wel veel hoop volgens hem.

Het was Vandenbroucke zelf die de woorden "rijk der vrijheid" in de mond nam. "Ik heb dat begin januari in het parlement gezegd. Ik was zó blij dat het vaccinatieplan klaar was. Dat gaf mij hoop. Maar ik sprak toen over de herfst. En dat is nog altijd mijn hoop", benadrukt Vandenbroucke.

"De vrijheid is echt wel in zicht, hoor. Je kan ze al zien. En dát maakt dat ik kan volhouden. We hebben op één jaar tijd gigantische vooruitgang geboekt. Vorig jaar was er nog geen sprake van een vaccin, hè. En kijk vandaag."

Najaar

"Als zeven op de tien mensen gevaccineerd zijn, kinderen en jongeren inbegrepen, dan kunnen we weer normaal leven", stelt Vandenbroucke. "Zouden we bij het begin van de zomer al zo ver zijn? Natuurlijk hoop je zoiets, maar je mag dat niet beloven. Dat moet wel lukken tegen het najaar. Wat voor de zomer zeker moet lukken, is alle kwetsbare groepen vaccineren. Dat wordt het kantelpunt. Dan wordt de druk op onze zorg kleiner én kunnen we ons iets meer permitteren. De vrijheid zal in stappen komen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws