Erg bezorgde Frank Vandenbroucke roept bevolking op om thuis te blijven Politiek
Politiek

Erg bezorgde Frank Vandenbroucke roept bevolking op om thuis te blijven

Erg bezorgde Frank Vandenbroucke roept bevolking op om thuis te blijven

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) maakt zich grote zorgen over de laatste coronacijfers. Die blijven maar stijgen, met liefst 42 procent op weekbasis. Vandenbroucke roept de mensen dan ook op om thuis te blijven.

"Ik herhaal het voor de zoveelste keer: werk thuis, blijf thuis, tenzij het echt niet anders kan", zei Vandenbroucke op Radio 1. "Als dat het geval is, moet de werkgever voldoende bescherming bieden. We bieden nu ook sneltesten aan." Bij Bpost wordt daar al mee gestart. "Het is de bedoeling om 2 keer per week gedurende 4 weken iedereen te laten testen. De komende dagen gaan we dat uitbreiden en selectief uitrollen."

De afdeling intensieve zorgen begint in veel ziekenhuizen stilaan vol te lopen. "Ziekenhuizen beginnen meer en meer andere ingrepen uit te stellen. Het is nog maar eens dat zorg moet worden uitgesteld, denk aan transplantaties of zware ingrepen voor kanker. Dat is echt niet goed", weet Vandenbroucke.

Verstrengingen

Hij wil nog niet zeggen of er nu snel verstrengingen zullen komen. Het Overlegcomité komt deze week samen. "Ik loop niet vooruit op beslissingen. Wij gaan de polsslag houden en kijken naar de evolutie van de situatie. Wij zijn bondgenoten in dezelfde strijd, wij nemen samen beslissingen." Vandenbroucke wijst daarmee ook van de hand dat het op het Overlegcomité geregeld tot botsingen komt."

Populair

Laatste nieuws