Frank Vandenbroucke maakt zich onmogelijk: "Het is genoeg geweest" Politiek
Politiek

Frank Vandenbroucke maakt zich onmogelijk: "Het is genoeg geweest"

Frank Vandenbroucke maakt zich onmogelijk: "Het is genoeg geweest"

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft zich op het Overlegcomité afgelopen vrijdag keihard opgesteld. Dat zorgde voor flink wat wrevel. Vandenbroucke moet opletten dat hij zich niet onmogelijk maakt met zijn gedrag.

Vandenbroucke wilde absoluut strengere maatregelen. Hij dreigde ermee om het zogenaamde Plan B te activeren als de deelstaten de scholen niet zouden sluiten in de week voor de paasvakantie. Vandenbroucke dreigde onder meer met het sluiten van de niet-essentiële winkels. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) verzette zich vurig en kreeg bijval van de andere deelstaten. “Hij doet alsof iedereen die het niet met hem eens is, onverantwoord bezig is”, zegt een betrokkene. Meerdere leden van het Overlegcomité hadden er genoeg van met Vandenbroucke.

Vandenbroucke steeds weer

Plots zijn er zo weer twijfels over de werking van het Overlegcomité. Die nam verrassend goed en vlot beslissingen sinds de komst van de nieuwe regering. Nu zijn er echter weer barsten. Dat zou echter vooral te maken hebben met de dadendrang van Vandenbroucke. "Het is steeds meer Vandenbroucke tegen de rest”, is te horen in Het Nieuwsblad. “Hij laat weinig ruimte voor andere meningen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws