Marc Van Ranst spreekt duidelijke taal: “Mensen moeten dat eindelijk maar eens begrijpen” Royalty
Royalty

Marc Van Ranst spreekt duidelijke taal: “Mensen moeten dat eindelijk maar eens begrijpen”

Marc Van Ranst spreekt duidelijke taal: “Mensen moeten dat eindelijk maar eens begrijpen”

Marc Van Ranst was vrijdagavond te gast in ‘Terzake’. Hier sprak hij over het Overlegcomité, waar amper over nieuwe maatregelen werd gesproken. “Dit is een gemiste kans", merkte Van Ranst op.

De huidige situatie herinnert Van Ranst aan oktober vorig jaar, het begin van de dodelijke tweede golf. “Je ziet de cijfers omhoog gaan en moet hopen dat dat niet exponentieel gaat, maar na verloop van tijd weer omlaag gaat. Dat zou nu ook zeker kunnen. Maar wanneer het wél exponentieel omhooggaat, zijn we daar niet tegen gewapend.”

"Van Ranst kent er niets van"

De ziekenhuizen stromen de laatste dagen vol met mensen die door de Britse variant ook veel zieker zijn. In december verkondigde Van Ranst nog dat deze Britse variant niet meer ziekteverwekkend zou zijn. Daar komt nu veel kritiek op van mensen die het allemaal niet meer geloven.

“Mensen moeten begrijpen dat voortschrijdend inzicht in de wetenschap heel normaal is”, aldus Van Ranst. “Geen enkele viroloog had in december gezegd dat het virus meer ziekteverwekkend zou zijn, moest je het hem gevraagd hebben. Dat kán ook geen enkele viroloog zeggen, omdat dat de norm niet is.” Hierop terugkomen draagt volgens de viroloog ook niets bij. “Dan denkt de bevolking: die Van Ranst kent er niets van. Neen, dat is gewoon de staat van de wetenschap op dat moment”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws