-->

Gert Verheyen haalt zwaar uit: "De VAR? Onbekwaamheid"

Gert Verheyen haalt zwaar uit:
Maandag 22 Maart 2021 - 16:15   I   door Redactie

Er viel weer heel wat te beleven dit weekend op de Belgische velden. Helaas draaide het daarbij zeker niet alleen om voetbal, maar evenzeer over betwistbare fases. En dan komen we natuurlijk uit bij de VAR.

Zo haalde Gert Verheyen in zijn column in Het Nieuwsblad zwaar uit naar de mannen in het 'busje': "De invoering van de VAR zou eigenlijk voor minder discussies moeten zorgen. De VAR zorgt echter voor meer discussie door wat hij beslist. Of niet beslist."

"De afgekeurde goal van KV Oostende sloeg alles", haalt Verheyen aan. "De uitleg was dat Theate vanuit buitenspel, nochtans onvrijwillig, een verdediger verhinderde om tussen te komen. Als dat de reden is, dan moet je ook goals afkeuren waar wél moedwillig een blok op een tegenstander wordt gezet. Bij de ene ploeg al meer dan bij de andere, om OHL niet te noemen."

"Spelers, coaches, ze snappen er niets meer van", vervolgt de analist. "Ik ook niet. En dan denk je toch: wie van de fans begrijpt die beslissingen nog? Die inconsequentie zet zich door bij de VAR, die soms tussenkomt en rood eist, maar op andere momenten het gewoon laat passeren."

"Wat Vanhaezebrouck zei, is ook juist"

"Dit zorgt bij de neutrale voetballiefhebber voor een afkeer van het voetbal op zich", besluit Verheyen. "Dat is heel kwalijk. Wat Vanhaezebrouck vrijdag zei, is ook juist. Sommige fases worden achteraf besproken, andere niet. Alweer, inconsequentie. Dat de VAR moedwillig fouten maakt, daaraan wil ik zelfs niet denken, want dan houdt het op. Het woord dat het eerst bij mij opkomt, is onbekwaamheid."

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  KV Oostende  I  Moeskroen  I  AA Gent  I  Sport  I  Voetbal  I  Verheyen  I  Vanhaezebrouck  I  Theate