Steven Van Gucht vertelt welke strenge maatregelen er genomen zullen worden Royalty
Royalty

Steven Van Gucht vertelt welke strenge maatregelen er genomen zullen worden

Steven Van Gucht vertelt welke strenge maatregelen er genomen zullen worden

Viroloog Steven Van Gucht heeft geen beslissingsrecht. Dat is aan de politiek. Hij weet echter wel wat Plan C inhoudt en wat er dus mag verwacht worden van het Overlegcomité. Door de stijging van de cijfers verwacht hij dat er aan de noodrem zal getrokken worden. Dan is het voor Van Gucht duidelijk welke soort maatregelen er genomen zullen worden.

"Zodra we merken dat het aantal besmettingen en hospitalisaties nog sneller stijgen dan nu, zijn er niet veel opties meer want de afdelingen intensieve zorgen gaan vollopen”, zegt Van Gucht in Het Laatste Nieuws. “Een lockdown-achtig scenario is dan het enige dat overblijft. Dat betekent alles stilleggen wat je kan stilleggen."

"Alle onnodige verplaatsingen en contacten worden vermeden. In eerste instantie zouden de scholen wel openblijven, maar het verlengen van de paasvakantie is wel een optie. We wéten dat drastisch ingrijpen zal werken op korte termijn. Voorwaarde is dat het gaat om een korte lockdown en dat we kunnen blijven uitkijken naar versoepelingen in mei", meent Van Gucht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws